#Romania2019.eu/Ciamba: Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, o responsabilitate comună, solicitând implicarea statelor UE şi a sectorului privat

Punerea în aplicare a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă este o responsabilitate comună, solicitând implicarea activă a statelor membre, a sectorului privat şi a societăţii civile, a afirmat ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în cadrul Conferinţei "Annual Industry Days", informează MAE prin intermediul unui comunicat.

Prezent la seminarul "Navigating through SDGs. Aligning sustainability goals with the European industries" din cadrul Conferinţei "Annual Industry Days", care are loc la Bucureşti, sub auspiciile Preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene şi ale Săptămânii Industriei Europene, Ciamba a punctat "necesitatea asigurării unei implicări profunde a sectorului privat pentru a da substanţă relaţiei" dintre industrie şi dezvoltarea durabilă.

"În acest sens, ministrul delegat a arătat că eforturile depuse până în prezent la nivel european au început să producă rezultate concrete, fiind recunoscut faptul că industria UE a devenit una dintre cele mai eficiente la nivel global şi a contribuit deja la reducerea netă a emisiilor de gaze cu efect de seră, crescând în acelaşi timp productivitatea. A subliniat, totodată, faptul că aceste eforturi au condus la modernizarea economiei europene, la o creştere economică durabilă şi a adus beneficii sociale şi ecologice pentru cetăţenii europeni. Cu toate acestea, sunt necesare, în continuare, demersuri în sensul asigurării unei mai bune comunicări către cetăţeni a acţiunilor şi demersurilor întreprinse la nivel european în beneficiul acestora", se arată în comunicatul MAE.

Ciamba a subliniat importanţa pe care o acordă Preşedinţia română la Consiliul Uniunii Europene dezvoltării sustenabile şi generării convergenţei economice şi coeziunii sociale. În acest context, a evidenţiat importanţa demersurilor la nivel european, menite a contribui la asigurarea unei dezvoltări economice sustenabile, în…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata