#Romania2019.eu/Ciamba, despre Brexit: Va fi important ca acţiunea noastră în cazul cel mai nefericit să fie bine pregătită

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a declarat, luni, că România este pregătită, în calitate de preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, şi pentru o variantă de Brexit fără acord.

"Cred că cel mai important lucru care trebuie spus este că un moment semnificativ îl reprezintă data de 29 martie 2019, când Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană. Cred că şi pentru cetăţenii noştri subiectele legate de Brexit sunt foarte actuale. Până la 29 martie vom avea 15 ianuarie, data în care Parlamentul britanic, Camera Comunelor, va supune la vot acordul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, împreună cu declaraţia politică care este asociată", a detaliat Ciamba.

Ministrul delegat a vorbit şi despre cel mai "nefericit" scenariu pe acest subiect.

"Cred că va fi foarte important ca acţiunea noastră legislativă, în cazul cel mai nefericit în care ne vom duce spre o variantă dezordonată, să fie bine pregătită şi promptă. Suntem deja în contact cu Comisia şi cu toţi factorii instituţionali, astfel încât să putem să performăm, pentru că, practic, dacă cumva ajungem la un accident pe care nu ni-l dorim, va fi foarte important ce vom face în sensul de legislaţie europeană care trebuie adoptată. Nu e vorba numai de ceea ce poate face Comisia la nivel tehnic (…) e vorba de ceea ce trebuie să facă ţările membre la nivel de Consiliu şi aici România este pregătită să joace un rol important. Sperăm că nu va fi nevoie", a punctat oficialul.

Totodată, Ciamba a subliniat că unul dintre dosarele majore ale preşedinţiei române este cadrul financiar multianual în perioada 2021-2027. AGERPRES/(A – autor: Oana Ghiţă, editor: Mihai Simionescu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Citeşte şi:

 

#Romania2019.eu / George Ciamba: Viziunea pe care o proiectăm pentru viitor este în jurul coeziunii europene

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata