#Romania2019.eu/ Ciamba – întrevederi cu oficiali din PE; priorităţile preşedinţiei române la Consiliul UE şi Brexit-ul, pe agenda discuţiilor

0 91

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a avut la Strasbourg întrevederi cu preşedintele Comisiei pentru afaceri constituţionale din Parlamentul European, Danuta Hubner, şi cu prim-vicepreşedintele PE, Mairead McGuinness, pe agenda discuţiilor regăsindu-se, printre altele, priorităţile preşedinţiei României la Consiliul UE şi Brexit-ul.

Potrivit unui comunicat al MAE, întrevederile au avut loc marţi, în marja vizitei oficiale efectuate la Strasbourg de delegaţia condusă de prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Principalele subiecte abordate în cadrul reuniunii bilaterale cu preşedintele Comisiei pentru afaceri constituţionale din Parlamentul European, Danuta Hubner, au vizat priorităţile României pe perioada deţinerii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi o serie de dosare instituţionale aflate pe agenda comisiei în perioada următoare.

De asemenea, a fost abordată şi tema pregătirilor la nivel european pentru desfăşurarea alegerilor europene.

"George Ciamba şi Danuta Hubner au evidenţiat importanţa bunei derulări a proximului exerciţiu electoral european care se va desfăşura în mai 2019. Din acest punct de vedere, a fost întărită necesitatea accelerării demersurilor în scopul promovării dezbaterilor democratice, combaterii fenomenului dezinformării şi derulării unor alegeri libere şi corecte", se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că discuţia cu prim-vicepreşedintele Parlamentului European, Mairead McGuinness, s-a concentrat pe aspecte privind dimensiunea parlamentară a preşedinţiei României la Consiliul UE, fiind evidenţiată buna colaborare la nivel naţional între legislativ şi executiv în exercitarea mandatului european.

Totodată, din discuţiile cu cei doi oficiali ai Parlamentului European a reieşit convingerea că evoluţiile privind procesul Brexit trebuie să reflecte în continuare unitatea la nivelul statelor membre.

"Acordul de retragere…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x