#România2019.eu/Ciamba: Lucrăm intens pentru ca negocierile asupra viitorului Cadru Financiar Multianual să avanseze în timp util

0 101

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a prezidat marţi, la Bruxelles, reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG) sub egida Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, un subiect important pe agenda discuţiilor fiind Cadrul Financiar Multianual post-2020, informează MAE.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, ministrul Ciamba a trecut în revistă stadiul discuţiilor asupra acestui dosar şi a prezentat procesul şi calendarul de lucru până în luna aprilie 2019. El a reamintit că obiectivul Preşedinţiei române este de a continua discuţiile într-un ritm dinamic, pentru a pune la dispoziţia Consiliului European din iunie un document simplificat şi echilibrat de negociere, în perspectiva facilitării unui acord politic în acest dosar, în toamnă.

"Lucrăm intens pentru a asigura că aceste negocieri importante asupra viitorului Cadru Financiar Multianual avansează în timp util. Discuţiile de astăzi ne-au oferit imaginea necesară pentru a ne continua activitatea şi pentru a asigura că liderii europeni vor avea, în iunie, o bază eficientă pentru o discuţie de substanţă asupra celor mai importante elemente", a afirmat demnitarul român.

Statele membre au exprimat sprijinul pentru efortul Preşedinţiei României de a avansa discuţiile în acest dosar, pentru calendarul de lucru şi tematicile anunţate de aceasta pentru dezbateri la nivel tehnic şi politic în perioada următoare. De asemenea, a fost exprimat sprijinul pentru avansarea negocierilor pe propunerile sectoriale aferente Cadrului Financiar Multianual 2021-2027.

Potrivit practicii, miniştrii pentru afaceri europene au avut un schimb de opinii asupra subiectelor aflate pe agenda adnotată a Consiliului European din 21-22 martie, în pregătirea reuniunii liderilor europeni. Discuţiile acestora se vor axa cu precădere pe aspecte legate de ocupare, creştere şi competitivitate, schimbări climatice, pregătirea Summitului UE-China din…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata