#Romania2019.eu/Ciamba participă marţi la Consiliul Afaceri Generale; priorităţile preşedinţiei române – pe agenda discuţiilor

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, va participa marţi la Consiliul Afaceri Generale (CAG), unul dintre subiectele de pe agendă fiind lista de priorităţi pe care România le are la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

 

"Mâine voi participa la Bruxelles la Consiliul Afaceri Generale, prezidat de către România. Este şi prima reuniune ministerială prezidată de către ţara noastră. (…) Primul subiect va fi prezentarea de priorităţi, al doilea subiect va fi cadrul financiar multianual, subiect pe care propun să îl abordăm cu consecvenţă. Noi îl vom avea pe agenda tuturor întâlnirilor la nivelul meu. În acelaşi timp, el va fi discutat atât la nivel tehnic, urmând să pregătim terenul pentru o discuţie politică la momentul în care credem că se poate obţine o consensualizare între diverşii actori instituţionali şi diversele ţări membre", a subliniat Ciamba.

Totodată, Ciamba a spus că unul din subiectele CAG va fi combaterea dezinformării.

"Pentru noi este important să protejăm alegerile pentru Parlamentul European de orice fel de interferenţe din afară şi cred că o discuţie europeană vizavi de dezinformare şi o discuţie europeană vizavi de atacuri cibernetice cred că este foarte importantă şi de a vedea modul cum acest tip de acţiuni pot perturba sau uneori pot chiar destabiliza procese electorale este mai bine să fie făcută înainte decât în momentul în care acestea se produc", a adăugat ministrul delegat pentru Afaceri Europene. AGERPRES/(A – autor: Oana Ghiţă, editor: Mihai Simionescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata