#Romania2019.eu/Ciamba: Patrimoniul cultural – o prioritate a Preşedinţiei României la Consiliul UE

0

Tema patrimoniului cultural constituie o prioritate a Preşedinţiei României la Consiliul UE, urmărind valorificarea deplină a demersurilor întreprinse la nivel european, a subliniat ministrul George Ciamba la Reuniunea informală a miniştrilor afacerilor europene şi a miniştrilor culturii din statele membre UE pe tema patrimoniului cultural european.

Ministrul afacerilor europene a coprezidat vineri, alături de secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Amelie de Montchalin, reuniunea pe tema patrimoniului cultural european, desfăşurată la Paris, informează un comunicat transmis de MAE.

Obiectivul reuniunii a vizat continuarea procesului de reflecţie iniţiat de Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene cu privire la modalităţile concrete de a promova şi proteja patrimoniul cultural european.

"Întâlnirea de la Paris a avut loc la scurt timp după tragicul incendiu care a cuprins catedrala Notre-Dame, un simbol arhitectonic al Europei. Şefii de delegaţii au fost invitaţi de către partea franceză la Muzeul Luvru, unde au fost prezentate opere de artă de la Notre-Dame din Paris", informează comunicatul.

Potrivit MAE, în cadrul intervenţiei sale, Ciamba a subliniat importanţa pe care România o acordă acestui domeniu de acţiune, atât din perspectiva statului membru, cât şi al rolului de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene. Ministrul a evidenţiat, în context, faptul că tema patrimoniului cultural constituie o prioritate a mandatului României, urmărind valorificarea deplină a demersurilor întreprinse la nivel european, în special a celor generate de Anul European al Patrimoniului Cultural 2018, care reprezintă un exemplu elocvent de cooperare în UE privind promovarea valorilor şi identităţii noastre comune.

În acest sens, Ciamba a subliniat necesitatea continuării iniţiativelor europene menite să genereze un context favorabil pentru conservarea, promovarea…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata