#Romania2019.eu/Ciamba: Pentru România extinderea e un aspect important al Preşedinţiei; trebuie să ne asigurăm că fiecare ţară candidată va face progrese

0 84

Pentru România extinderea UE este un aspect important al Preşedinţiei rotative la Consiliul Uniunii Europene şi trebuie să ne asigurăm că în timpul acestui mandat fiecare ţară candidată va face progrese, a declarat luni ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba.

"Pentru România extinderea este un aspect important al Preşedinţiei, suntem fericiţi să reafirmăm că aceasta este calea cea bună, extinderea este una dintre politicile strategice ale UE. (…) În acelaşi timp, trebuie să ne asigurăm că în timpul Preşedinţiei fiecare ţară candidată va face progrese. Am transmis în ce măsură va ajuta România fiecare ţară candidată pe perioada Preşedinţiei", a declarat Ciamba la finalul reuniunii informale cu reprezentanţii statelor candidate la aderarea la UE – Albania, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia şi Turcia.

Ministrul a precizat că marţi, în cea de-a doua zi a reuniunii informale a miniştrilor şi a secretarilor de stat pentru afaceri europene (reuniunea informală a Consiliului Afaceri Generale), discuţia se va referi la cadrul financiar multianual, agenda strategică şi a subliniat că "lărgirea UE e inclusă în ambele şi face parte din viitorul Europei".

"Şi nu ar trebui să uităm că în aceste vremuri, când vorbim atât de des despre Brexit şi despre ţări care părăsesc Uniunea Europeană, e reconfortant că avem ţări care vor să se alăture Uniunii Europene şi nu doar că vor, dar sunt pregătite să facă atât de multe, şi aici vorbesc şi despre eforturile pe care celelalte ţări candidate le-au făcut în drumul reformei. Nu ar trebui să uităm faptul că lărgirea UE ar trebui făcută pe o bază meritocrată, conform benchmarkurilor expuse. E un proces crucial, care va aduce stabilitate în zona Balcanilor şi de aceea este atât de important pentru România", a subliniat Ciamba.

Reprezentanţii ţărilor candidate la UE au punctat importanţa extinderii…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x