#Romania2019.eu/ Ciamba: România este decisă, ca Preşedinţie a Consiliului UE, să susţină lărgirea Uniunii şi va sprijini Macedonia

0 95

România este decisă, ca Preşedinţie a Consiliului UE, să susţină lărgirea Uniunii Europene şi va sprijini Republica Macedonia în acest sens, a declarat luni ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, în conferinţa de presă comună cu vicepremierul pentru Afaceri Europene al Macedoniei, Bujar Osmani.

"Este prima vizită externă după ratificarea Acordului de la Prespa (privind numele Republicii Macedonia – n.r.). Este foarte important că a dorit să facă acest lucru pentru a informa Preşedinţia Consiliului UE despre faptul că Acordul de la Prespa este ratificat. (…) Faptul că acordurile de la Prespa au fost ratificate, atât din punct de vedere al Parlamentului de la Skopje, cât şi al Parlamentului de la Atena, în timpul Preşedinţiei române a Consiliului UE şi faptul că, practic, Macedonia de Nord va deveni titulatura oficială a Republicii Macedonia imediat ce vor fi depuse actele şi va fi informată Organizaţia Naţiunilor Unite reprezintă un lucru care este legat de România, este un lucru pozitiv faţă de ceea ce vrem noi să facem în continuare. Faptul că am spus, de la început, că, pentru noi, lărgirea Uniunii Europene este un lucru foarte important, acum se poate observa că produce şi rezultate în a rezolva probleme care au existat între ţări în decursul istoriei şi care şi-au găsit rezolvarea după 20 – 30 de ani. România este decisă, ca Preşedinţie a Consiliului UE, să sprijine lărgirea, ca luând în considerare particularităţile şi sensibilităţile ţărilor membre să lucreze împreună pentru un rezultat pozitiv la sfârşitul mandatului României", a afirmat Ciamba.

Ministrul român a adăugat că, în cadrul discuţiilor, a menţionat priorităţile Preşedinţiei române la Consiliul UE şi valoarea coeziunii.

"Valoarea coeziunii se reflectă şi în ceea ce priveşte lărgirea (UE – n.r.). Este foarte important să nu uităm că modul prin care UE devine mai coezivă…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x