#Romania2019.eu/ Comitetul de Monitorizare INTERREG Europe – reuniune la Sinaia

Cea de-a X-a reuniune a Comitetului de Monitorizare INTERREG Europe, organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) şi Secretariatul comun al programului, sub egida Preşedinţiei României la Consiliul UE, s-a desfăşurat marţi şi miercuri la Sinaia, având ca temă principală de discuţii rezultatele celui de-al patrulea apel de proiecte, derulat în perioada mai – iunie 2018.

Potrivit unui comunicat al MDRAP, la reuniune au participat experţi din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene şi ţările partenere cu statut special, Norvegia şi Elveţia, precum şi reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Autorităţii de Management, Autorităţii de Certificare şi ai Secretariatului Comun.

"Principalele teme ale agendei au vizat rezultatele celui de-al patrulea apel de proiecte (derulat în perioada 7 mai – 22 iunie 2018): au fost depuse 170 de proiecte, dintre care 60 au fost aprobate în cadrul şedinţei de la Sinaia – 24 dintre acestea (în valoare de 3,1 milioane de euro) au beneficiari români. În cadrul primelor trei apeluri (2015, 2016, 2017), au fost aprobate alte 71 de proiecte depuse de beneficiari români, cărora li s-au alocat finanţări de 10,19 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR)", se arată în comunicat.

Prezent la eveniment, Virgil-Alin Chirilă, secretar de stat în MDRAP, a subliniat importanţa pe care Guvernul României o acordă programelor de cooperare teritorială europeană, precum şi faptul că, prin rezultatele obţinute, Preşedinţia României la Consiliul UE urmăreşte să pună în valoare beneficiile pe care o Uniune puternică şi coezivă le poate aduce fiecăruia dintre locuitorii săi.

"Ne-am asumat ca motto 'Coeziunea, o valoare comună europeană' pentru că am vrut să transmitem un mesaj ferm privind importanţa acestui principiu esenţial pentru dezvoltarea armonioasă, echilibrată şi durabilă a Uniunii Europene, prin…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata