#Romania2019.eu/ Dăncilă: Combaterea antisemitismului, printre priorităţile de pe agenda Preşedinţiei române a Consiliului UE

0 112

Bruxelles, 23 ian /Agerpres/ – Combaterea antisemitismului se numără printre priorităţile de pe agenda Preşedinţiei române a Consiliului UE, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, miercuri, la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, organizată de Congresul Evreiesc European, sub patronajul preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani.

"Onorăm memoria victimelor care au pierit în anii tragici din secolul trecut, o pagină neagră din istoria Europei şi a lumii întregi. Este, în acelaşi timp, o dată încărcată de simbolism din perspectiva eforturilor internaţionale de combatere a antisemitismului şi a o oricăror forme de discriminare, rasism şi xenofobie. Prevenirea repetării unei astfel de tragedii trebuie să rămână o preocupare majoră a întregii comunităţi internaţionale şi spun asta nu doar din perspectiva naţională a Guvernului pe care-l conduc, dar şi din perspectiva deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Ne-am propus ca obiectiv coeziunea valorilor comune, a valorilor care ne unesc, iar promovarea combaterii eficiente a rasismului, intoleranţei, xenofobiei, populismului, antisemitismului şi descurajarea discursului bazat pe ură reprezintă una din temele centrale pe care le vom urmări în stimularea solidarităţii şi coeziunii Uniunii Europene", a afirmat Dăncilă.

Premierul a evidenţiat că România a realizat, în ultima perioadă, în plan intern, paşi importanţi în direcţia comemorării victimelor Holocaustului şi a promovării educaţiei privind Holocaustul.

"Astfel, în perioada martie 2016 – martie 2017, România a exercitat Preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului şi a susţinut adoptarea definiţiei de lucru a antisemitismului. În luna iunie 2018, la doi ani după adoptarea definiţiei, Parlamentul României a adoptat o lege specială privind combaterea antisemitismului,…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x