#Romania2019.eu / Dăncilă: Cred cu tărie că femeile pot fi lideri înţelepţi şi carismatici

0

Trimisul special al AGERPRES, Oana Ghiţă, transmite: Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, joi, la o conferinţă organizată la Bruxelles, despre egalitatea de gen şi eforturile depuse de Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene pe această temă, subliniind că ea crede că "femeile pot fi lideri înţelepţi şi carismatici".

"Ca prim-ministru al României, ca femeie, cred cu tărie că femeile au drepturi egale cu bărbaţii, că au puterea şi determinarea de a aduce binele şi evoluţia societăţii şi, mai ales, că pot fi lideri înţelepţi şi carismatici, care pot crea o versiune mai bună a lumii actuale", a afirmat ea, la conferinţa "Born to be Leaders", organizată, la Bruxelles, la sediul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Dăncilă a spus că, pentru egalitatea de gen, trebuie depuse eforturi în ceea ce priveşte reducerea diferenţei salariale între angajaţii femei şi bărbaţi, dar şi în privinţa încurajării echilibrului între viaţa de familie şi cea profesională.

"Ca prim-ministru, ca prima femeie prim-ministru din istoria României, vreau să vă dau un sfat: fiecare dintre noi, fiecare dintre dumneavoastră, fiecare femeie trebuie să aibă încredere în ea, pentru că, dacă noi nu avem încredere în noi, nu putem cere altora să creadă în noi", a transmis Viorica Dăncilă.

Premierul a vorbit despre eforturile Preşedinţiei române pe tema egalităţii de gen. "Sunt mândră să pot afirma că România este unul dintre susţinătorii principali pe plan european al iniţiativelor care au ca scop asigurarea egalităţii de şanse în întreg spaţiul european. Unul din obiectivele majore ale preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene îl reprezintă egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pe piaţa forţei de muncă", a punctat ea.

În opinia sa, egalitatea de gen "poate intensifica în mod semnificativ potenţialul de creştere economică". "Am…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close