#Romania2019.eu/Dăncilă, după întrevederea cu Tusk: România reafirmă sprijinul pentru o Europă puternică şi unitară, fără diviziuni

0 89

Premierul Viorica Dăncilă a avut joi, în contextul vizitei la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, prilej cu care prim-ministrul a reafirmat sprijinul României pentru o Europă puternică şi unitară, fără diviziuni între membrii săi, iar oficialul european a subliniat importanţa transmiterii în perioada următoare a unui mesaj puternic de unitate la nivel european.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis AGERPRES, la întrevedere, premierul a apreciat implicarea activă a preşedintelui Consiliului European în dezbaterile privind viitorul Europei şi angajamentul său pentru consolidarea proiectului european şi conturarea viitoarei agende strategice a Uniunii.

Premierul a reiterat sprijinul României pentru o Europă puternică şi unitară în toate dimensiunile sale – politică, economică şi socială -, fără diviziuni între membrii săi.

Totodată, cu acest prilej a fost evidenţiat faptul că motto-ul preşedinţiei la Consiliul UE – "Coeziunea – o valoare comună europeană" – reflectă pe deplin această prioritate, care trebuie să ghideze deopotrivă acţiunea statelor membre şi a instituţiilor europene, precizează sursa citată.

În ceea ce priveşte procesul Brexit, premierul Dăncilă a arătat că preşedinţia României la Consiliul UE va urmări în mod special continuarea respectării drepturilor cetăţenilor după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În contextul discuţiilor privind acţiunea UE în vecinătatea estică, Viorica Dăncilă a reafirmat sprijinul pentru menţinerea unei implicări consistente a Uniunii faţă de partenerii săi, care au exprimat opţiunea dezvoltării în continuare a relaţiilor cu UE.

Premierul român a reiterat sprijinul Guvernului României pentru organizarea în cele mai bune condiţii a Summitului de la Sibiu, ce va avea loc pe 9 mai, subliniind că este asigurată şi alocarea bugetară.

La rândul său, preşedintele…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x