#Romania2019.eu/ Dăncilă: Nu putem vorbi despre coeziune fără a lupta împreună împotriva discriminării de gen

0 88

Trimisul special al AGERPRES, Oana Ghiţă, transmite: Premierul Viorica Dăncilă a subliniat, miercuri, că ideea de coeziune – un concept care face parte din motto-ul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene – nu poate exista fără lupta împotriva discriminării de gen.

"Pentru România, asigurarea de oportunităţi egale pentru femei şi bărbaţi este un deziderat pe care am început să îl transpunem în practică, printr-o prioritizare urgentă în toate ariile politicilor publice. Prin acţiunile noastre urmărim ca egalitatea de gen să fie menţinută constant ca prioritate şi considerată un reper semnificativ al acţiunii noastre în implementarea viitoarei Agende Strategice a Uniunii", a declarat şefa Executivului, prezentă la Bruxelles la Consiliul European al Femeilor.

În context, ea a amintit de motto-ul preşedinţiei române a Consiliului UE – "Coeziunea – o valoare fundamentală".

"Nu putem vorbi despre coeziune, în general, şi de coeziune socială, în special, fără a lupta împreună împotriva discriminării de gen pe piaţa muncii şi la nivelul funcţiilor de conducere. Nu putem considera că valorile şi principiile europene comune sunt respectate dacă nu este acordată atenţia necesară egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi", a afirmat premierul român.

Viorica Dăncilă a subliniat că bunăstarea socială pentru toţi cetăţenii UE nu poate exista "fără o promovare a femeilor în toate domeniile vieţii sociale, fie că ne referim la educaţie, la piaţa muncii, la antreprenoriat sau la funcţii politice la cel mai înalt nivel".

"Nu putem vorbi de drepturi şi libertăţi dacă nu ne referim la victimele violenţei domestice, pe care trebuie să le apărăm prin reglementări, mecanisme şi instrumente juridice, promovate la nivel european", a punctat Dăncilă.

Premierul a vorbit şi despre măsurile recent adoptate în România privind protecţia victimelor violenţei domestice.

"În…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x