#Romania2019.eu/ Dăncilă: Preluarea responsabilităţii de preşedinte al Consiliului UE – o misiune deosebit de onorantă pentru ţara noastră

0 103

Trimisul special al AGERPRES, Dana Piciu, transmite: Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că preluarea de către România a responsabilităţii de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene reprezintă o misiune deosebit de onorantă pentru ţara noastră, ce va fi posibilă cu sprijinul şi implicarea membrilor Parlamentului European.

Viorica Dăncilă a fost prezentă miercuri, la sediul Parlamentului European din Bruxelles, la vernisajul expoziţiei fotografului Sorin Onişor şi a participat la un concert al ansamblului "Violoncellissimo", condus de Marian Cazacu.

"Prin evenimentul din această seară avem posibilitatea să ne convingem că Preşedinţia Consiliului UE este o reflectare a aspiraţiilor europene, demnitate în diversitate, un exerciţiu cu şi despre oameni şi culturi care interacţionează şi se îmbogăţesc reciproc în Europa. Ataşamentul profund pentru cauza europeană al cetăţenilor noştri a inspirat liniile de acţiune ale programului preşedinţiei României la Consiliul UE şi se reflectă în primul rând într-o idee-cheie – coeziunea – o valoare comună europeană. În acest spirit de unitate, solidaritate şi coeziune ne propunem să acţionăm în calitate de Preşedinţie a Consiliului UE de o manieră eficientă, care să aducă rezultatele pe care cetăţenii noştri le aşteaptă. (…) Preluarea responsabilităţii de preşedinte al Consiliului UE este o misiune deosebit de onorantă pentru ţara noastră, însă una pe care ştim că putem să o îndeplinim cu sprijinul şi implicarea membrilor Parlamentului European", a afirmat premierul, menţionând că cele două momente culturale marchează lansarea, la Bruxelles, a Preşedinţiei române la Consiliul UE. AGERPRES/(editor: Andreea Rotaru, editor online: Adrian Dădârlat)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x