#Romania2019.eu/Dăncilă: România a susţinut constant nevoia asigurării unui standard de viaţă cât mai ridicat al cetăţenilor

0 96

România a susţinut, în mod constant, nevoia şi importanţa asigurării unui standard de viaţă cât mai ridicat al cetăţenilor, a declarat premierul Viorica Dăncilă, miercuri, la Bruxelles, la Summitul Social Tripartit, eveniment a cărui temă centrală a fost "O Europă mai puternică, unită şi orientată spre viitor".

Potrivit site-ului Preşedinţiei române la Consiliul UE, reuniunea, la care au participat şi reprezentanţi ai sindicatelor şi ai patronatelor europene, a fost coprezidată de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, de preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi de prim-ministrul Viorica Dăncilă, în contextul deţinerii de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

Din partea ţării noastre au mai fost prezenţi ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.

"România a susţinut, în mod constant, nevoia şi importanţa asigurării unui standard de viaţă cât mai ridicat al cetăţenilor. În acest sens, pe lângă demersurile întreprinse la nivel european, pe care România le-a susţinut în mod activ şi constant, în plan intern au fost luate măsuri concrete menite să contribuie la atingerea obiectivului de convergenţă. Din această perspectivă, o prioritate a Guvernului României este reprezentată de măsuri care să contribuie la creşterea nivelului de trai al cetăţenilor în concordanţă cu nivelul creşterii economice. Una dintre măsurile implementate deja a vizat asigurarea unui nivel salarial adecvat în domenii-cheie precum cel al sănătăţii sau învăţământului. Măsurile implementate la nivel naţional au condus la ajustări substanţiale în nivelul de trai al cetăţenilor. Puterea de cumpărare a crescut datorită majorărilor de pensii şi salarii peste nivelul inflaţiei. Cu titlu de exemplu, în doi ani puterea de cumpărare la nivel naţional a…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata