#Romania2019.eu/Dăncilă: Tehnologia curată reprezintă viitorul, Guvernul a încurajat achiziţionarea de autoturisme noi, mai puţin poluante

Guvernul a încurajat achiziţionarea de autoturisme noi, mai puţin poluante, prin programele de înnoire a parcului auto derulate de Ministerul Mediului, a declarat premierul Viorica Dăncilă, luni, în deschiderea Forumului Industriei Auto Europene 2019 de la Craiova.

"Tehnologia curată reprezintă viitorul. În acord cu obiectivele europene de protejare a mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar şi cu tendinţele europene şi mondiale din industria auto, Guvernul României a încurajat achiziţionarea de autoturisme noi, mai puţin poluante, prin programele de înnoire a parcului auto derulate de Ministerul Mediului", a afirmat Viorica Dăncilă la evenimentul desfăşurat în cadrul Preşedinţiei române la Consiliul UE.

Premierul a menţionat că în ultimii ani a fost promovat un program prin care cetăţenii sunt sprijiniţi să cumpere autoturisme noi, cu garanţii acordate de stat.

"Avem deja pregătit un proiect de act normativ prin care vom flexibiliza şi adapta acest program la tendinţa europeană şi mondială de mutare a accentului pe fabricarea autoturismelor hibrid şi electrice. Pe lângă efectele bune pentru industria auto şi cea a componentelor auto, cu o pondere însemnată în economia naţională, avem în vedere şi beneficiile pentru mediu. Este însă nevoie de un efort comun şi de noi soluţii pentru ca autovehiculele nepoluante, hibride şi electrice, să fie mai accesibile cetăţenilor. Aşadar, doamnelor şi domnilor, aveţi în Guvernul României un partener de încredere, care este deschis spre a face şi mai mult printr-un dialog deschis şi corect faţă de mediul de afaceri, atât în plan naţional, cât şi european. Am încredere că prin discuţii ca cele de astăzi între reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Parlamentului naţional şi european, reprezentanţi ai Guvernului şi cetăţenilor, ai industriei auto şi de componente auto putem obţine rezultatele pe care ni le…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata