#Romania2019.eu/Dăncilă: Voi lua o decizie pe tema recursului compensatoriu după ce mă întâlnesc cu ministrul Justiţiei

0 101

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că miercuri va avea o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe tema legii privind recursul compensatoriu, pentru a putea lua o decizie pe acest subiect.

"După cum ştiţi, această lege a recursului compensatoriu a fost iniţiată de guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş şi cred că nu a fost o decizie inspirată la acel moment. Nu pot să vă dau un răspuns acum asupra a ceea ce voi face. Trebuie să mă întorc în ţară în seara aceasta. Mâine (miercuri – n.r.) am să văd, am să mă întâlnesc cu ministrul Justiţiei, tocmai pentru a lua o decizie şi a vedea care sunt efectele, care au fost efectele acestei legii, implicaţiile pe care le-a avut, astfel încât decizia noastră să reflecte realitatea existentă în România şi lucruri ca cele care s-au întâmplat să nu mai aibă loc. Nu pot în acest moment, nu sunt jurist, nu pot să vin cu o decizie până nu vorbesc cu cei din domeniu, până nu vorbesc cu ministrul Justiţiei", a declarat Dăncilă, marţi, la Strasbourg, în cadrul conferinţei de presă susţinute alături de preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Premierul a răspuns astfel fiind întrebată ce va face Guvernul în privinţa legislaţiei privind recursul compensatoriu, având în vedere mai multe infracţiuni comise în ultima perioadă de cei eliberaţi din închisori în baza acestei legi. AGERPRES/(A – autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)

 

Citiţi şi:

 

* #Romania2019.eu/Dăncilă: Activarea articolului 7 pentru România nu poate deveni realitate; nu este încălcat statul de drept 

 

* #Romania2019.eu/Dăncilă: În România, libertatea presei există şi este foarte bine fundamentată 

 

* #Romania2019.eu/Dăncilă: Decizia politică de aderare a României la Schengen trebuie luată până la finalul mandatului Preşedinţiei la Consiliul UE

 

* #Romania2019.eu/Dăncilă:…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x