#Romania2019.eu/Deneş: Managementul Apelor, o prioritate pentru Preşedinţia României la Consiliul UE

Managementul apelor va reprezenta o prioritate pentru Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, datorită accentului pus la nivel european pe problemele din acest sector şi experienţei ţării noastre în domeniu, potrivit ministrului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, Ioan Deneş a participat vineri la întâlnirea de lucru cu membrii Colegiului Comisarilor Europeni, eveniment organizat de Guvernul României, în contextul preluării de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

"Accentul pus la nivel european pe problemele de management al apelor, dar şi avantajul unei experienţe tehnice îndelungate în acest sector în România, ne-a determinat să stabilim managementul apelor o prioritate pentru Preşedinţia României. Directiva privind apa potabilă este unul dintre cele mai importante instrumente pentru asigurarea calităţii apei potabile în Uniunea Europeană. Principala noastră prioritate este asigurarea unui nivel ridicat de protecţie a mediului şi a sănătăţii umane de efectele adverse ale oricărei contaminări a apei potabile. Prin actualizarea parametrilor de calitate, introducerea unei abordări bazată pe risc în ceea ce priveşte monitorizarea şi armonizarea standardelor pentru materialele care intră în contact cu apa se pot atinge obiectivele de protecţie a mediului şi a sănătăţii umane", a spus Deneş.

El a adăugat că Preşedinţia română va acţiona intens pentru a avansa cât mai mult negocierile în acest dosar, încercând eventual o abordare generală la Consiliul de Mediu din luna iunie.

Ministrul Apelor şi Pădurilor a mai subliniat că deficitul de apă are efecte dăunătoare asupra mediului înconjurător şi economiei, reutilizarea apei uzate reprezentând o alternativă pentru atenuarea presiunii asupra resurselor de apă, însă aceasta trebuie să aibă loc în condiţii sigure şi rentabile, iar propunerea legislativă…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata