#Romania2019.eu/INTERVIU Nathalie Loiseau: Franţa a colaborat strâns şi cu încredere cu autorităţile române pentru preluarea Preşedinţiei

0

Franţa a colaborat foarte strâns şi cu încredere cu autorităţile române pe parcursul pregătirilor pentru preluarea Preşedinţiei, iar prezidarea Consiliului Uniunii Europene înseamnă să fii în centrul atenţiei europenilor, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul francez al Afacerilor Europene, Nathalie Loiseau.

Oficialul francez a vorbit despre unul dintre cele mai importante dosare ce vor fi sub medierea Preşedinţiei române – cadrul financiar multianual.

"Să nu ne grăbim să obţinem cu orice preţ un buget înainte de alegeri. Având în vedere caracterul inedit al acestui buget, cu noi priorităţi şi ieşirea Regatului Unit, acesta nu poate fi finalizat în bune condiţii înainte de alegerile europene", a spus Loiseau.

Ea a mai făcut referire şi la gestionarea crizei migranţilor. "Ne bazăm pe preşedinţia română pentru ca un răspuns european să fie oferit cât mai curând posibil", a afirmat ministrul francez.

Totodată, oficialul francez a vorbit şi despre aspiraţiile României de a accede la spaţiul Schengen, în contextul unei nevoi de reformare a acestuia. "România are locul ei în spaţiul Schengen", a evidenţiat Loiseau.

În contextul desfăşurării, în timpul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene şi a Sezonului România-Franţa, ea a afirmat că "pentru numeroşi francezi, România înseamnă mai mult Ionesco şi Cioran decât vampiri".

AGERPRES: Franţa este unul din actorii proeuropeni ai UE. Cum România a preluat pentru prima dată Preşedinţia Consiliului UE, care este, să îi spunem, sfatul pe care ţara dumneavoastră l-ar putea da României, în calitate de mediator, pentru următoarele şase luni?
Nathalie Loiseau: România prezidează în acest semestru Consiliul Uniunii Europene, într-un moment foarte important pentru viitorul nostru comun. În martie, Regatul Unit ar trebui să părăsească Uniunea Europeană, iar în mai vor avea loc alegeri…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata