#Romania2019.eu/Iohannis: Locul Balcanilor de Vest este cu noi

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că locul Balcanilor de Vest este în cadrul Uniunii Europene, exprimându-şi speranţa că în privinţa schimbării denumirii Macedoniei se va progresa repede şi bine.

"Balcanii de Vest sunt o zonă care pentru noi se află în imediata vecinătate şi indiferent de poziţionarea geografică pe noi ne priveşte şi ne interesează. România este convinsă că locul acestei zone este cu noi. Această afirmaţie generală necesită o punere în practică ce câteodată se dovedeşte destul de complexă", a spus Iohannis, la conferinţa de presă comună cu preşedintele CE, Jean-Claude Juncker.

El şi-a exprimat speranţa că în cazul denumirii Macedoniei lucrurile vor progresa repede şi bine.

"Sper să se progreseze repede şi bine pentru a rezolva una din problemele care a făcut imposibil un progres substanţial care s-ar fi putut realiza", a spus Iohannis.

La rândul său, preşedintele CE şi-a exprimat speranţa ca acest proces se va încheia cu succes şi în termene prevăzute.

"În legătură cu această problemă a denumirii vechii Republici Macedonia sunt impresionat de curajul celor doi prim-miniştri (n.r. – Macedoniei şi Greciei) şi ei poartă această răspundere în faţa istoriei şi aş vrea ca acest proces să se încheie cu succes în termenele prevăzute. Nu pot decât să îndemn cele două guverne, pe cei doi prim-miniştri, cele două Parlamente, să facă ceea ce istoria le cere să facă", a declarat Juncker. AGERPRES/(A-autor: Florentina Peia, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata