#Romania2019.eu/Juncker: Suntem în contact cu Cabinetul premierului britanic, dar nu confundaţi acest lucru cu o renegociere

Şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, că reprezentaţii CE se află în contact permanent cu Cabinetul prim-ministrului britanic, dar că acest lucru nu implică o renegociere.

"Nu vreau să mă angajez acum în speculaţii, nici în ceea ce priveşte reciprocitatea. Comisia a spus că nu vor fi renegocieri. Am spus că putem oferi clarificări, lămuriri. Sigur că suntem în contact cu Cabinetul prim-ministrului britanic, dar vă rog să nu confundaţi acest lucru cu o renegociere, mai ales în ceea ce priveşte backstop-ul. Nu cred că ar fi înţelept să mă exprim acum pe toate detaliile discuţiilor în curs", a spus el.

Juncker a reamintit că pe 15 ianuarie va fi supus votului, în Camera Comunelor, acordul privind Brexit.

"Eu sper să avem un acord, nu îmi doresc o ieşire a Regatului Unit fără acord, pentru că aceasta ar fi o catastrofă şi pentru cetăţenii britanici, şi pentru întregul continent european. De aceea, trebuie să desfăşurăm toate eforturile de acum până marţi, până la votul din Parlamentul britanic, pentru ca acest proiect important să nu eşueze", a spus el.

Juncker a mai precizat că împreună cu preşedintele Klaus Iohannis a convenit asupra unei "foarte bune" pregătiri a reuniunii Consiliul European de la Sibiu, de pe data de 9 mai. El a adăugat că aceasta va fi o reuniune "dedicată stabilităţii", având în vedere că până la acea dată Regatul Unit va părăsi UE.

"Trebuie să demonstrăm tuturor, şi celor care ne observă din afară, că UE se relansează acum, are un nou început, e o nouă etapă în lunga sa istorie, care nu a fost niciodată un curs prea liniştit. Preşedinţia română va fi o preşedinţie care va oferi rezultate", a declarat preşedintele CE. AGERPRES/(A – autor: Irinela Vişan, editor: Florin Marin, editor online: Irina…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata