#Romania2019.eu/MAE: Ciamba a transmis Parlamentului European determinarea Preşedinţiei României în identificarea unei soluţii mai clare în procesul Brexit

0 113

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a participat miercuri la dezbaterea din plenul Parlamentului European cu privire la rezultatele Consiliului European din 21-22 martie, context în care a transmis determinarea Preşedinţiei României de a sprijini eforturile de identificare a unei soluţii care să aducă mai multă claritate în procesul Brexit.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, dezbaterea a fost dominată de subiectul retragerii Regatului Unit din UE: au fost salutate deciziile luate de şefii de stat şi de guvern de a evita scenariul nedorit al unei ieşiri fără acord a Marii Britanii din Uniune şi a fost exprimată solidaritatea cu mişcările proeuropene britanice.

Atât preşedinţii Consiliului European şi Comisiei, cât şi liderii principalelor grupuri politice din PE au susţinut importanţa următoarelor două săptămâni pentru identificarea unei soluţii concrete de către Marea Britanie.

Într-o discuţie cu Michel Barnier, negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, şi cu Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, ministrul român a transmis determinarea Preşedinţiei României de a sprijini eforturile de identificare a unei soluţii care să aducă mai multă claritate în procesul Brexit, informează comunicatul.

Alte puncte de interes în dezbatere au vizat relaţia UE-China şi concluziile Consiliului European cu privire la economia UE, deputaţii europeni solicitând acţiuni ferme în perspectiva viitorului Summit UE-China, relatează comunicatul menţionat.

În a doua parte a zilei, ministrul delegat George Ciamba a reprezentat Preşedinţia Consiliului UE la cea de-a zecea reuniune a Comitetului de Stabilizare şi Asociere UE-Serbia, desfăşurată în marja sesiunii plenare a PE, arată MAE.

În intervenţia sa, oficialul român a subliniat că avansarea politicii de extindere este una dintre priorităţile mandatului României de Preşedinţie a Consiliului UE,…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x