#Romania2019.eu/MAE: Priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul UE, abordate la Reuniunea directorilor generali pentru afaceri europene

0 101

Priorităţile incluse în programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE au constituit tema Reuniunii informale a directorilor generali pentru afaceri europene care a avut loc la Bucureşti luni şi marţi.

Potrivit unui comunicat al MAE, Reuniunea organizată de Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene i-a reunit pe directorii generali pentru afaceri europene din toate statele membre, precum şi pe reprezentanţi ai Secretariatului General al Consiliului, ai Comisiei Europene şi ai Cabinetului preşedintelui Consiliului European. La eveniment au participat, de asemenea, şi reprezentanţii ţărilor candidate la aderare.

"Acest tip de reuniune reprezintă o oportunitate pentru directorii generali pentru afaceri europene de a avea un schimb deschis de opinii asupra evoluţiilor majore la nivel european şi a priorităţilor de acţiune la nivelul Uniunii Europene. Cu ocazia reuniunii informale din Bucureşti, directorii generali au avut discuţii de substanţă pe tema priorităţilor cuprinse în programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE. A reieşit sprijinul pentru priorităţile Preşedinţiei române, care sunt adaptate contextului european actual, precum şi pentru avansarea dosarelor de interes major pentru viitorul construcţiei europene, la finalul acestui ciclu instituţional", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în cadrul reuniunii a fost apreciat accentul pus de Preşedinţia României a Consiliului asupra principiului coeziunii europene, ales ca motto al programului său de priorităţi, participanţii la reuniune subliniind că acesta trebuie să ghideze acţiunea statelor membre şi a instituţiilor europene în gestionarea cu succes a provocărilor actuale.

Participanţii la reuniune au apreciat atenţia acordată de către Preşedinţia României politicii de extindere, esenţială pentru prosperitatea şi stabilitatea întregului continent european.

Un alt subiect abordat a…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x