#Romania2019.eu/MAI: Combaterea terorismului şi gestionarea migraţiei, printre temele introduse pe agenda reuniunii ministeriale UE-SUA

0 102

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a introdus, pe agenda discuţiilor din cadrul reuniunii comune a înalţilor funcţionari din UE şi SUA pe domeniile justiţie şi afaceri interne, teme legate de continuarea cooperării şi a schimbului de opinii cu SUA în domeniile combaterea terorismului, gestionarea migraţiei şi politica de vize.

"În contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, joi, la Palatul Parlamentului, a avut loc reuniunea în format de înalţi funcţionari UE-SUA, ce are ca obiectiv principal schimbul de opinii pe teme relevante din domeniile justiţie şi afaceri interne. De asemenea, reuniunea a avut ca scop pregătirea agendei reuniunii ministeriale a dialogului UE-SUA, care va avea loc în luna iunie", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, joi, AGERPRES.

Dialogul UE-SUA pe dimensiunea externă a domeniilor justiţie şi afaceri interne este unul tradiţional şi are loc semestrial, pe durata fiecărei Preşedinţii rotative la Consiliul UE.

"În ceea ce priveşte dimensiunea afaceri interne, pe agenda reuniunii, Preşedinţia română a introdus teme legate de continuarea cooperării şi a schimbului de opinii cu SUA în domeniile combaterea terorismului, gestionarea migraţiei şi politica de vize", se arată în comunicat.

Referitor la lupta împotriva terorismului, s-au purtat discuţii despre stadiul acordului UE-SUA privind PNR (Registrul cu Numele Pasagerilor), precum şi despre cooperarea pentru combaterea conţinutului terorist online, ameninţările la adresa securităţii şi schimbul de informaţii.

Cu privire la migraţia şi politica de vize, au fost abordate chestiuni legate de combaterea contrabandei, a traficului cu migranţi, precum şi cu privire la politica de vize a SUA în relaţie cu cele cinci state membre UE care nu beneficiază de reciprocitate în materie de vize.

"În ceea ce priveşte dimensiunea justiţie,…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x