#Romania2019.eu/MAI va prezida componenta de afaceri interne a Consiliului UE; peste 320 de specialişti implicaţi

Ministerul Afacerilor Interne va prezida, pentru şase luni, componenta de afaceri interne a Consiliului Uniunii Europene, perioadă în care peste 320 de specialişti MAI vor fi implicaţi în buna desfăşurare a lucrărilor.

Potrivit unui comunicat al MAI remis marţi AGERPRES, în această perioadă, Ministerul Afacerilor Interne va conduce 20 de grupuri de lucru, va furniza expertiză pentru zece grupuri de lucru aflate în responsabilitatea altor ministere şi va participa cu specialişti la alte trei grupuri de lucru la nivelul agenţiilor europene.

MAI va gestiona problematica dezbătută în peste 200 de reuniuni ale grupurilor de lucru care se vor desfăşura în special la Bruxelles, relevă sursa citată.

De asemenea, în cele şase luni ale preşedinţiei române, MAI va organiza în ţară 20 de evenimente informale, dintre care două reuniuni la nivel ministerial, nouă reuniuni la nivel de înalţi funcţionari – directori şi şefi de agenţii şi nouă reuniuni la nivel de experţi.

Primul eveniment va avea loc la Bucureşti, în perioada 29 – 31 ianuarie, va fi organizat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi va avea ca temă pregătirea la dezastre cu probabilitate redusă de producere, dar cu impact major, conform MAI.

Următorul eveniment va fi reuniunea informală a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, la nivel de miniştri, şi se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 7 – 8 februarie.

Potrivit MAI, printre priorităţile pe componenta de afaceri interne a preşedinţiei române a Consiliului se numără continuarea unor dosare importante aflate în lucru, precum migraţia, gestionarea frontierelor externe şi consolidarea securităţii interne a Uniunii Europene.

Ministerul Afacerilor Interne va trata cu prioritate pe timpul deţinerii preşedinţiei Consiliului UE şi dosare privind combaterea conţinutului terorist din mediul on-line şi dezvoltarea la…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata