#Romania2019.eu/ Mogherini: O ocazie să discutăm nu doar despre celebrarea Parteneriatului Estic, ci şi despre modul în care putem progresa

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, a declarat joi, înaintea reuniunii informale a miniştrilor afacerilor externe din UE (Gymnich), că această întâlnire reprezintă o ocazie bună pentru a discuta nu doar despre celebrarea Parteneriatului Estic, ci şi despre modul în care se pot realiza progrese.

"Vom începe discuţiile cu miniştrii pe tema Parteneriatului Estic. Este o prioritate importantă pentru Preşedinţia română. Este de asemenea o prioritate importantă pentru Uniunea Europeană în ansamblul său şi vom celebra în acest an zece ani de Parteneriat Estic, cu evoluţii pozitive pe care le-am constatat. Există de asemenea anumite dificultăţi care se menţin. Deci, va fi o ocazie bună pentru noi să discutăm nu doar despre modul în care celebrăm, ci şi despre cum putem face progrese în ce priveşte parteneriatul cu prietenii noştri estici", a arătat ea într-o declaraţie acordată presei.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a făcut referire de asemenea la tema procesului de extindere.

"În ce priveşte Balcanii de Vest, încercăm să organizăm anumite evenimente. Avem o discuţie cu statele candidate şi încercăm să le încurajăm şi sperăm că Comisia Europeană va putea până la începutul lunii mai să ia o decizie despre politica de extindere", a spus el. AGERPRES/ (A – autor: Irinela Vişan, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata