#Romania2019.eu/Nasta (MApN): România va face toate eforturile pentru a-şi îndeplini angajamentul de a contribui la consolidarea unităţii UE

0 96

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Nicolae Nasta, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, s-au întâlnit marţi, la Cercul Militar Naţional, cu ataşaţi ai Apărării din statele membre UE şi din statele partenere, acreditaţi la Bucureşti, în cadrul unei recepţii organizate cu prilejul preluării mandatului preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România.

"În contextul provocărilor actuale care se află în faţa Europei, România va face toate eforturile pentru a-şi îndeplini angajamentul de a contribui la consolidarea unităţii şi coeziunii Uniunii Europene. În acest sens, deviza preşedinţiei noastre – 'Coeziunea – o valoarea europeană comună' – reflectă pe deplin nevoia imperioasă de unitate şi cooperare între membrii Uniunii Europene", a afirmat secretarul de stat Nasta, citat într-un comunicat al MApN transmis marţi AGERPRES.

 

Potrivit lui Nasta, Politica de Apărare şi Securitate Comună a UE va fi tema centrală a agendei României pe timpul exercitării preşedinţiei Consiliului UE.

"Mandatul nostru se va concentra pe asigurarea continuităţii în eforturile de asigurare a celor mai adecvate mecanisme şi instrumente cu care Uniunea Europeană să poată răspunde ameninţărilor de securitate curente şi viitoare, în concordanţă cu nivelul de ambiţie stabilit prin Strategia Globală a Uniunii Europene. În acelaşi timp, în viziunea noastră, dimensiunea de securitate şi apărare a UE trebuie dezvoltată în deplină complementaritate cu NATO şi cu obiectivul consolidării legăturilor transatlantice", a adăugat Nasta.

La rândul său, generalul Nicolae Ciucă a subliniat că "Europa se confruntă, astăzi, cu un context internaţional de securitate foarte complex, definit de evoluţii importante care afectează, în mod semnificativ, stabilitatea şi securitatea internaţională".

 

"Spectrul de provocări…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x