#Romania2019.eu/Niculae Bădălău: Contribuţia sectorului auto în economie este majoră; în 2018 a reprezentat 14% din PIB

0

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a declarat, luni, la Forumul Industriei Auto 2019 de la Craiova, că, la nivel naţional, contribuţia sectorului auto în economie a reprezentat, în 2018, aproximativ 14% din PIB şi a asigurat 27% din exporturi, însă industria românească nu a fost ferită de frământările prin care a trecut întregul sector european.

"La nivel naţional, contribuţia sectorului auto în economie este majoră, acesta reprezentând, la nivelul anului 2018, aproximativ 14% din PIB şi asigurând 27% din exporturi. Industria auto nu este doar un motor al creşterii economice şi al exporturilor, ci şi o sursă de câştiguri salariale bune şi stabile pentru aproape un sfert de milion de români, câţi lucrează în industria auto. Nu vorbim doar de cei doi mari coloşi auto care produc în România, Dacia şi Ford, ci de aproape 600 de companii implicate pe orizontala industriei", a spus ministrul Economiei la Forumul Industriei Auto 2019 de la Craiova, despre care a afirmat că reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente pe care ministerul îl organizează în contexul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit ministrului Economiei, la aproape 20 de ani după decembrie 1989, industria auto românească părea să aibă aceeaşi soartă cu alte ramuri industriale care reprezentau un motor economic şi un motiv de mândrie naţională. "Vârsta îmi permite să ţin minte cum arăta, cum se conducea şi ce însemna pentru o familie de români o maşină autohtonă de dinainte de Revoluţie, dar şi să mă bucur de confortul, siguranţa şi calitatea automobilelor produse acum la Craiova sau Mioveni şi să trăiesc un sentiment de mândrie atunci când văd marca Dacia pe străzile Bruxelului, Parisului, Romei sau Berlinului. La începutul anilor 2000, industria auto era departe de vârful său istoric absolut al perioadei pre-Logan, vârf care, oricât de…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close