#Romania2019.eu / Paşcu: Tratatul forţelor nucleare este o provocare pentru care se impune o poziţie puternică a UE

0 93

Tratatul forţelor nucleare reprezintă o provocare pentru care se impune o poziţie "puternică" a Uniunii Europene, care trebuie să dea dovadă de solidaritate şi să se unească cu NATO pentru a face faţă ameninţărilor, a afirmat, joi, vicepreşedintele Parlamentului European Ioan Mircea Paşcu, europarlamentar PSD.

"În ceea ce priveşte politica externă şi de securitate a UE, sunt convins că trebuie să consolidăm această politică pentru a ne promova interesele, pentru a ne promova valorile la nivel mondial. Nu putem sta deoparte şi să lăsăm pe alţii să traseze destinul lumii. Tratatul forţelor nucleare este un exemplu în acest sens, este o provocare pentru care se impune o poziţie puternică a Uniunii Europene, pentru a ne proteja interesele. Dacă suntem confruntaţi cu perspectiva îngrijorătoare a unei noi curse pentru înarmare nucleară, în Europa, noi, ca europeni, trebuie să dăm dovadă de solidaritate, să ne unim cu aliaţii noştri din NATO pentru a fi mai uniţi în faţa ameninţărilor la adresa păcii din Europa. Pentru a putea fi mai uniţi, trebuie ca în UE să ne reformăm procesul de luare de decizii în materie de politică externă", a declarat Paşcu, la cea de-a XIV-a Conferinţă interparlamentară privind Politica Externă şi de Securitate Comună şi Politica de Securitate şi Apărare Comună (PESC/PSAC).

El a spus că, "date fiind ultimele progrese în acest domeniu, PE solicită înfiinţarea unui nou Consiliu pentru politică externă şi UE doreşte să înlocuiască votul majorităţii absolute cu votul majoritar, nu în unanimitate deci, astfel încât să se poată vota în chestiuni de politică externă".

"Avem de a face şi cu Brexit. Această separare va avea impact asupra UE, iar votul cetăţenilor britanici trebuie luat în serios, are un impact deosebit asupra UE. Ca ţară terţă, Regatul Unit nu se va putea bucura de prerogativele pe care le are în prezent ca stat membru, cu toate…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x