#Romania2019.eu/Peter Szijjarto: Statele din Balcanii de Vest ar trebui integrate în UE mult mai rapid

0 104

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat joi, la Bucureşti, înainte de reuniunea informală a miniştrilor Afacerilor Externe din UE (Gymnich), că statele din Balcanii de Vest ar trebui integrate în Uniunea Europeană într-un ritm mult mai rapid decât se întâmplă în prezent.

Întrebat dacă îşi menţine punctul de vedere referitor la faptul că statele din Balcanii de Vest ar trebui să adere la Uniunea Europeană până în anul 2025, el a opinat că Serbia şi Muntenegru ar merita să devină membre ale Uniunii chiar mai rapid.

"Este foarte important ca procesul de extindere să continue. Suntem foarte nemulţumiţi de viteza cu care se desfăşoară procesul de extindere, deoarece considerăm că statele din Balcanii de Vest ar trebui integrate într-un ritm mult mai rapid decât se întâmplă în prezent. Considerăm că atât Serbia, cât şi Muntenegru ar merita să devină membre ale UE cu mult înainte de 2025. De obicei, punem această întrebare Comisiei: de ce e nevoie de timp atât de mult? Credem că procesul de aderare a acestor state ar putea şi ar trebui să fie accelerat şi că ele ar trebui să devină membre ale UE mult mai repede de anul 2025. E o chestiune în interesul economic şi al securităţii UE. Din păcate, din anumite motive, statele vest-europene şi Comisia Europeană nu înţeleg această chestiune aşa cum ar trebui. Noi, central-europenii, români, unguri, polonezi, care trăim în vecinătate, înţelegem mult mai bine. Dar cred că asta e geografia", a arătat el într-o declaraţie acordată presei. AGERPRES/(A – autor: Irinela Vişan, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x