#Romania2019.eu/ Premierul va efectua, joi şi vineri, o vizită de lucru la Bruxelles; întâlniri cu Timmermans şi Barnier

0 112

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că miercuri şi joi va efectua o vizită de lucru la Bruxelles, unde va participa la două evenimente dedicate egalităţii de şanse şi promovării drepturilor femeilor şi se va întâlni cu înalţi oficiali europeni, între care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi negociatorul şef pentru Brexit, Michel Barnier.

"În următoarele două zile mă voi afla într-o vizită de lucru la Bruxelles pentru a participa la două evenimente importante dedicate egalităţii de şanse şi promovării drepturilor femeilor. Primul dintre acestea, Consiliul European al Femeilor, este organizat de către Alianţa Europeană a Femeilor şi are loc înaintea reuniunilor Consiliului European. Ediţia din acest an a Consiliului European al Femeilor se desfăşoară în parteneriat cu Preşedinţia României la Consiliul UE şi cu doamnele vicepreşedinte ale Parlamentului European. Dezbaterea este dedicată unei mai bune reprezentări a femeilor în politică, precum şi promovării femeilor în poziţii de conducere", a declarat Viorica Dăncilă, marţi, în deschiderea şedinţei de guvern.

Şefa Executivului a precizat că al doilea eveniment va fi organizat de Reprezentanţa permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, sub egida Preşedinţiei române a Consiliului UE, şi este dedicat, de asemenea, egalităţii de gen.

"Voi avea, de asemenea, întrevederi bilaterale cu reprezentanţi ai instituţiilor europene, între care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi negociatorul şef pentru Brexit, Michel Barnier", a completat Viorica Dăncilă.

Premierul a menţionat că marţi, la Bruxelles, se desfăşoară prima reuniune a Consiliului Mediu, prezidată de miniştrii Graţiela Gavrilescu şi Ioan Deneş.

"În cadrul discuţiilor se va pune accentul asupra investiţiilor durabile, cu respectarea normelor de protecţie a mediului şi utilizarea inteligentă a resurselor…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x