#Romania2019.eu/ Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că marţi începe o vizită la Bruxelles

0 114

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, în debutul şedinţei de guvern, că după-amiază începe o vizită de două zile la Bruxelles, prilej cu care va prezida, alături de oficiali europeni, Summitul social tripartit şi va deschide o dezbatere cu privire la ceea ce înseamnă Europa pentru cetăţeni.

"În această după-amiază voi începe o vizită de două zile la Bruxelles, axată pe problematici sociale, cărora le acordăm o atenţie deosebită în mandatul Preşedinţiei noastre rotative. Împreună cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, voi prezida miercuri Summitul social tripartit. Este un eveniment deosebit de important, la care vor participa de asemenea reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor, precum şi oficiali din Finlanda şi Croaţia – următoarele două state care vor deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului UE după România", a afirmat Dăncilă.

Evenimentul, care are tema "O Europă mai puternică, unită şi orientată sper viitor", se concentrează asupra creşterii economice şi ocupării forţei de muncă, domeniu în care, a precizat premierul, Preşedinţia României la Consiliul UE a făcut eforturi susţinute şi a reuşit să finalizeze negocierile cu Parlamentul European pentru majoritatea dosarelor legislative.

Premierul a menţionat că joi va deschide o dezbatere cu privire la ce înseamnă Europa pentru europeni şi mai ales ce schimbări se pot aduce pentru a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor. AGERPRES/(A – autor: Cătălina Matei, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea) 

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x