Reprezentanţii României au coordonat prima întâlnire din 2019 a Grupului de lucru pentru Agenda 2030

0

Grupul de lucru pentru Agenda 2030 de la nivelul Consiliului UE a avut la Bruxelles prima întâlnire din 2019, reuniunea fiind coordonată de reprezentanţii României, fiind prezidată de Csilla Lorincz, şef de birou în cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, care a expus reprezentanţilor statelor membre programul de lucru, dar şi priorităţile pentru următoarele luni.

“România are oportunitatea de a coordona prima întâlnire de la publicarea Documentului de reflecţie pentru implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă de către Comisia Europeană. Reprezentantul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă are misiunea de a agrega opiniile tuturor statelor membre şi de a construi poziţia Consiliului UE privind implementarea Agendei 2030. Astfel, liniile generale care vor sta la baza unei Strategii europene vor fi trasate în perioada preşedinţiei României. În cadrul întâlnirilor Grupului de lucru din următoarele luni se va pregăti poziţia Uniunii Europene pentru Forumul Politic de Nivel Înalt pentru Dezvoltare Durabilă al ONU. De asemenea, se va lucra la consolidarea relaţiilor instituţionale cu celelalte grupuri de lucru din cadrul Consiliului UE”, se arată într-un comunicat al Guvernului remis AGERPRES.

Sursa citată menţionează că, alături de parteneriate, implicarea tinerilor reprezintă una dintre principalele teme care vor fi promovate la nivel european de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, în acest context, în cadrul primei întâlniri a Grupului de lucru fiind invitaţi şi reprezentanţii Forumului European al Tineretului.

“În perioada preşedinţiei României la Consiliul UE vor mai avea loc alte 7 întâlniri, prezidate de către Csilla Lorincz, întâlniri care vor duce Europa mai aproape de un viitor sustenabil”, conform comunicatului.

De asemenea, delegaţia Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă a participat marţi la un eveniment organizat de către Observatorul…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata