#Romania2019.eu/Roxana Mînzatu (PSD Braşov): 62 de dosare închise şi progrese în dosare blocate de ani – înregistrate de România la Preşedinţia Consiliului UE

0 91

În două luni de la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, România a închis 62 de dosare, dintre care 38 sunt deja aprobate de ambasadorii statelor membre, restul pregătindu-se să intre în ultima etapă de verificare şi publicare, o bună parte dintre progrese fiind înregistrate chiar în cazul unor dosare blocate de ani de zile la nivel european, a declarat, luni, deputatul PSD Roxana Mînzatu.

"România a ajuns să deţină preşedinţia Consiliului UE într-un moment atipic din multe puncte de vedere: presiunea Brexit-ului, presiunea celor peste 250 de dosare active la nivel european precum şi presiunea trecerii între două cicluri instituţionale, odată cu alegerile europarlamentare din 26 mai", a declarat Roxana Mînzatu, potrivit unui comunicat de presă.

Conform deputatului PSD, marele merit al ţării noastre a fost să-şi construiască strategia corectă, care să poată produce rezultate performante pe atâtea fronturi diferite.

"Iată că strategia României s-a dovedit câştigătoare. În doar două luni de la preluarea preşedinţiei Consiliului UE, am închis mai multe dosare decât a reuşit Austria pe întreaga perioadă de exercitare a mandatului: 62 de dosare închise, dintre care 38 sunt deja aprobate de ambasadorii statelor membre, restul pregătindu-se să intre în ultima etapă de verificare şi publicare", a adăugat deputatul PSD.

O bună parte dintre progresele României au fost înregistrate chiar în cazul unor dosare blocate de ani de zile la nivel european, precum revizuirea directivei privind gazele naturale, aflată în discuţii de mai bine de un an de zile, sau acordul politic provizoriu în privinţa legislaţiei drepturilor de autor. Ţara noastră a mai obţinut rezultate remarcabile şi în ceea ce priveşte instituirea unei autorităţi europene a muncii, combaterea terorismului şi a infracţiunilor grave, transportul mai eficient şi mai sigur, promovarea vehiculelor nepoluante, siguranţa…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x