Rompetrol şi sindicatele caută soluţii pentru creşterea gradului de siguranţă la rafinăria Petromidia

378

În urma exploziri de vineri, conducerea Rompetrol şi cea a sindicatelor din companie caută soluţii pentru creşterea gradului de siguranţă la rafinărie.

„În cursul acestei dimineţi, un grup de angajaţi s-a adunat în faţa rafinăriei Petromidia, pentru a-şi manifesta solidaritatea cu colegii răniţi în incidentul de vineri. În acelaşi timp, au aprins lumânări în memoria colegului înmormântat în cursul zilei de ieri. Ne alăturăm şi le mulţumim pentru acest gest, într-un moment dificil pentru familia Rompetrol!”, se arată într-un comunicat al companiei, remis, marţi, AGERPRES.

Totodată, angajaţii adunaţi la rafinărie au discutat cu reprezentanţii companiei pentru găsirea de soluţii suplimentare pentru creşterea siguranţei pe platforma Petromidia.

„În contextul negocierilor sindicale în curs, legate de majorarea salariilor din contractul colectiv de muncă, aceştia şi-au reiterat şi dorinţele şi aşteptările financiare. Considerăm că doar printr-o strânsă colaborare între companie şi toţi cei care activează pe platforma Petromidia (angajaţi, contractori, subcontractori, furnizori de servicii şi produse) putem găsi cele mai bune şi mai sigure soluţii pentru creşterea siguranţei operaţionale a unităţilor de producţie şi a personalului adiacent”, au continuat reprezentanţii Rompetrol.

În ultima perioadă, cu sprijinul acţionarilor, compania a alocat, în fiecare an, sume importante pentru modernizarea şi revizia/verificarea unităţilor de producţie, alinierea la noile tehnologii (senzori, unităţi de control de la distanţă, sisteme de prevenire şi monitorizare), reducerea impactului asupra mediului, dar şi în ceea ce priveşte personalul şi pregătirea lui (echipamente, simulări, exerciţii, antrenamente etc.).

„În condiţiile actuale – activitatea de producţie oprită şi cercetarea în desfăşurare, compania încearcă să găsească cele mai bune soluţii pentru protejarea angajaţilor şi menţinerea locurilor de muncă în această perioadă. Este responsabilitatea noastră, a companiei şi a angajaţilor, să găsim şi să implementăm cele mai bune soluţii pentru o creştere continuă a gradului de securitate pe platformă. În acelaşi timp, împreună depunem toate eforturile pentru a menţine în funcţiune această unitate, pentru a crea locuri de muncă, pentru a asigura combustibili de calitate în România şi regiune, pentru a genera taxe şi contribuţii la bugetele de stat locale şi centrale”, se mai precizează în comunicat.

În urma evenimentului de vineri, soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor cinci, procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata