Rovana Plumb anunţă că absorbţia fondurilor europene a ajuns la 26%, aproape de media europeană. Din ce bani se vor costrui spitalele regionale

0 96


România a ajuns la un grad de absorbţie de 26%, aproape 8 miliarde de euro, a anunţat, marţi, la Palatul Victoria, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ea menţionând că ne încadrăm în media Uniunii Europene, de 27%. În ianuarie 2017, rata de absorbţie a fondurilor UE era la un nivel de 0%, a mai spus aceasta, referindu-se la guvernarea Cioloş.

„Aproape 8 milioane de euro reprezintă investiţii de care au beneficiat şi beneficiază în continuare milioane de români, autorităţile locale şi tot ceea ce înseamnă mediul de afaceri”, a spus Rovana Plub, precizând că, printre beneficiile aduse de investiţiile făcute prin cele opt miliarde de euro sunt: 12.000 IMM-uri nou înfiinţate; 24.700 de locuri de muncă nou create; 110.00 de şomeri sprijiniţi, dintre care 58.000 şi-au găsit un loc de muncă; 200.000 de tineri sunt sprijiniţi pentru găsirea unui loc de muncă; 133.000 de persoane beneficiază de măsuri de formare profesională, de ucenicie şi stagii.

În ceea ce priveşte infrastructura, Plumb a precizat că România are la dispoziţie 5,8 miliarde de euro, şi sunt contracate deja 5,9 miliarde de euro, pentru că avem o rata de contractare posibilă până la 300% din suma alocată.

„Cu siguranţă, preocuparea prioritară va fi de a definitiva şi a trimite la Comisie proiecte prioritatre pe infrastructură”, a arătat ministrul.

Despre cele trei spitale regionale, Rovana Plumb a afirmat că sunt studiile de fezabilitate din partea Băncii Europene de Investiţii.

„După cum am spus, pentru perioada actuală de programare, suma este de 150 de milioane de euro, bani europeni, şi 150 de milioane de euro, bani din bugetul de stat”, a spus ea, arătând că pregătirea contrucţiei acestor spitale, cu tot ceea ce…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x