Rovana Plumb, la Congresul PES: Social-democraţia este singura opţiune reală pentru continuitatea construcţiei europene

0 76

Social-democraţia este singura opţiune reală pentru continuitatea construcţiei europene, iar PSD, prin programul de guvernare, construieşte în fiecare zi o Românie socială, a declarat preşedintele OFSD, Rovana Plumb, la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) de la Madrid.

"Direcţia asumată de PES se traduce prin crearea de locuri de muncă, politici mai bune în sănătate şi mediu, educaţie şi răspunsul la revoluţia digitală. Preocuparea noastră principală este să facem o politică inclusivă, modernă şi rezonabilă – să răspundem la nevoile cetăţenilor prin soluţii moderne, realiste şi moderate. Social-democraţia este singura opţiune reală pentru continuitatea construcţiei europene, cât timp este înţeleasă şi aplicată adecvat în fiecare ţară membră UE. PSD construieşte în fiecare zi o Românie socială, pe baza unui program de guvernare ambiţios, prin care ne-am propus să reducem sărăcia şi să eliminăm mari nedreptăţi sociale. De aceea, suntem încrezători că 'un nou contract social pentru Europa', un reper valoric pentru toate statele membre UE, este extinderea firească a unor politici naţionale de succes," a afirmat Rovana Plumb, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de PSD.

În ceea ce priveşte participarea social-democraţilor europeni la alegerile pentru Parlamentul European, preşedintele OFSD a comentat că "social-democraţii europeni au pierdut teren în ultimii ani în faţa popularilor europeni, care fac o politică de dreapta. La rândul lor, popularii europeni sunt depăşiţi în multe ţări şi înlocuiţi treptat de lideri cu viziuni naţionaliste şi chiar extremiste. Acesta este un pericol real pentru continuitatea proiectului european. Ca social-democraţi, avem datoria să ne adaptăm la vremurile în care trăim şi să venim cu o viziune în care orice european să se poată regăsi, fie că votează la Bucureşti, la Madrid sau la Berlin".

Rovana Plumb,…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x