Rovana Plumb: Nu intrăm în jocuri electorale nici măcar dacă ele vin de la colegi din PES

Poziţia afişată pe site-ul PES pe tema situaţiei statului de drept din România "nu este una statutară şi asumată în ansamblu de PES, ci mai degrabă o declaraţie politică în context electoral, generată de dezinformări", susţine preşedintele OFSD, Rovana Plumb.

"Nu intrăm în jocuri electorale nici măcar dacă ele vin de la colegi din PES! Acea poziţie afişată ieri pe site-ul PES nu este statutară, ci reflectă mai degrabă o declaraţie politică în context electoral. În realitate, situaţia PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES. Este trist că propaganda anti-PSD a ajuns atât de departe încât să influenţeze inclusiv opiniile unora dintre colegii PES. Este cu atât mai trist cu cât acest lucru se întâmplă în cadrul aceleiaşi familii politice", a declarat Rovana Plumb, potrivit unui comunicat al PSD transmis joi.

Potrivit acesteia, lucrurile trebuie clarificate. "Nu vom tolera o astfel de atitudine care se bazează pe dezinformări. Cred că lucrurile pot fi şi trebuie clarificate. Avem toată deschiderea să îi ajutăm pe acei colegi nemulţumiţi să înţeleagă realitatea din România. Le punem la dispoziţie absolut toate informaţiile pentru a-şi face o imagine corectă. În ciuda dezinformărilor şi jocurilor electorale, reiterez faptul că PSD susţine statul de drept din România, tot aşa cum susţine şi respectarea drepturilor omului. Pentru că statul de drept fără drepturile omului nu are cum să funcţioneze", a menţionat Rovana Plumb.

Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev, a anunţat, în cadrul unei reuniuni a liderilor socialişti, care a avut loc miercuri, la Bruxelles, că relaţiile cu Partidul Social Democrat din România sunt îngheţate, potrivit unui comunicat postat pe site-ul PES.

''În timpul reuniunii, preşedintele PES, Serghei Stanişev, a reiterat îngrijorările continue ale PES în legătură cu respectarea statului de drept în…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata