Rozalia Biro (UDMR): I-am transmis preşedintelui PE că dorim o Europă puternică, unită în toate dimensiunile ei

Preşedintele Comisiei de Politică Externă a Camerei Deputaţilor, Rozalia Biro (UDMR), a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că mesajul principal transmis preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, în cadrul întrevederii de miercuri, a fost că România doreşte ''o Europă puternică, unită în toate dimensiunile ei, politice, economice şi sociale''.

Deputatul UDMR a precizat că i-a transmis oficialului european, în cadrul întâlnirii pe care delegaţia PE a avut-o cu preşedinţii comisiilor de politică externă, că, pe durata deţinerii preşedinţiei Consiliului UE, pentru România este prioritar ca în centrul atenţiei să se afle cetăţeanul european, "punând un accent deosebit pe diversitatea culturală şi pe drepturile minorităţilor naţionale".

"Am precizat că România îşi propune o implicare în gestionarea eficientă a problemelor cu care se confruntă forul comunitar. Din punctul nostru de vedere, care este şi al meu, esenţial este un dialog permanent între instituţiile europene pe de o parte şi între instituţii şi cetăţean pe de altă parte. Am prezentat faptul că, pe durata preşedinţiei rotative, pentru România este prioritar ca în centrul atenţiei să se afle cetăţeanul european, punând un accent deosebit pe diversitatea culturală şi pe drepturile minorităţilor naţionale", a spus Biro.

Totodată, deputatul UDMR a afirmat că i-a transmis preşedintelui PE că un alt obiectiv pentru preşedinţia rotativă este întărirea politicii de coeziune a Uniunii.

Potrivit lui Biro, Antonio Tajani a menţionat faptul că, deşi este italian şi este patriot, este un suporter foarte puternic al proiectului european, "aceasta fiind, în fond, aşteptarea Uniunii Europene faţă de cetăţenii proprii, pentru a construi împreună o Europă puternică".

"Preşedintele Tajani a menţionat că, din punctul lui de vedere, în structura bugetului financiar multianual, resursele pentru…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata