Rusia ar putea prelua fabrica Toyota din Sankt Petersburg

Ministrul rus al comerțului a afirmat că transferul fabricii „este luat în considerare”.

Uzina din Sankt Petersburg a producătorului auto japonez Toyota ar putea fi transferată entității de stat ruse NAMI, a declarat ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov, potrivit agenției de presă de stat TASS.

„Se ia în considerare transferul activelor rusești ale Toyota către NAMI”, a declarat Manturov, citat vineri, în marginea unui eveniment de afaceri.

NAMI, Institutul Central de Cercetare și Dezvoltare pentru Automobile și Motoare din Rusia, a achiziționat deja fabrici de la Renault și Nissan.

Un purtător de cuvânt al Toyota a declarat vineri că se gândește la ce să facă în privința fabricii, după ce deja a decis anul trecut să înceteze producția de vehicule în Rusia, după ce a suspendat producția la Sankt Petersburg în martie trecut, după invazia Moscovei a Ucrainei.

„Deși este adevărat că luăm în considerare diferite opțiuni, nimic nu a fost decis în acest moment”, a spus purtătorul de cuvânt.

Toyota a declarat în septembrie că a decis să oprească producția de vehicule în Rusia din cauza întreruperii aprovizionării cu materiale și piese cheie.

Companiile japoneze au fost mai active în tăierea legăturilor cu Rusia din cauza războiului din Ucraina decât colegii lor din Asia.

Mai puțin de 100 dintre cele peste 1.100 de companii care s-au retras din Rusia sau au redus operațiunile sunt din Asia, potrivit datelor de la Chief Executive Leadership Institute (CELI) de la Yale School of Management.

Sursa – www.aljazeera.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata