Rusia lansează al 15-lea atac aerian asupra Kievului

De Jurnalul Național Externe Politică 171 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
Atacul cu rachete peste noapte vine la o zi după ce Rusia a declanșat cel mai mare atac cu dronă asupra capitalei Ucrainei.

Mai multe explozii au zguduit capitala Ucrainei, Kiev, potrivit oficialilor, în al 15-lea atac aerian rusesc asupra orașului în această lună și al doilea atac peste noapte la rând.

„O rachetă doborâtă în apropiere de Kiev”, a declarat primarul Vitali Klitschko pe canalul de mesagerie Telegram la primele ore ale lunii. „Apărarea antiaeriană funcționează!”

El a adăugat că exploziile s-au auzit în mai multe cartiere ale orașului, inclusiv în cartierul istoric Podil din Kiev, unde resturi care au căzut au deteriorat acoperișul unei case.

Potrivit informațiilor preliminare de la primar și administrația militară a orașului, în atacurile de peste noapte nu s-au înregistrat victime.

Atacul de luni, care pare a fi o combinație de rachete și drone, urmează celui mai mare baraj de drone lansat pe Kiev în noaptea precedentă, care a ucis o persoană și a rănit mai multe.

Oficialii au declarat că apărarea antiaeriană a orașului a doborât 40 de drone în și în jurul capitalei la primele ore ale zilei de duminică.

Cele mai multe dintre drone erau muniții iraniene Shahed, a raportat site-ul de știri Kyiv Independent.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a mulțumit forțelor de apărare aeriană ale țării pentru protejarea țării și a cerut parlamentului său să impună sancțiuni împotriva Iranului pentru furnizarea Rusiei cu arme, inclusiv dronele Shahed.

Valurile de atacuri rusești împotriva Ucrainei vin acum de mai multe ori pe săptămână.

Amploarea atacului de luni nu este cunoscută imediat.

Agenția de presă Reuters a raportat câteva explozii puternice când orașul și restul Ucrainei erau sub alerte de raid aerian la primele ore ale lunii.

Cu o contraofensivă ucraineană promisă de mult timp pentru a recuceri teritoriul luat de Rusia de când și-a început invazia pe scară largă în urmă cu 15 luni, Moscova și-a intensificat atacurile, vizând infrastructura și proviziile militare.

În timp ce Ucraina aproape niciodată nu își revendică în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei, o serie de raiduri în interiorul țării au vizat infrastructura militară, energetică și de transport, Moscova dând vina pe Kiev pentru atacuri.

Sursa – www.aljazeera.com

TAGGED: