Rușii fug mâncând pământul de mobilizarea lui Putin

Anunţul mobilizării militare parţiale făcut de Vladimir Putin i-a speriat pe ruşi. La aproape toate vămile terestre ale Federației Ruse s-au format cozi uriașe de mașini.

Astfel că, rușii fug mâncând pământul de Putin și mobilizarea lui. La o zi de la decretul țarului de la Kremlin, tot mai mulți cetățeni ruși au ales să părăsească țara.

De asemenea, în cursul nopții trecute, vameșii finlandezi au raportat un „număr excepțional” de ruși care au trecut granița în Finlanda. Astfel, circa 5000 mii de bărbați ruși eligibili pentru încorporare au dat bir cu fugiții în Finlanda, în speranța că vor scăpa de armată și de război.

„Nu veau să fie carne de tun”, a precizat pentru The Moscow Times, sub anonimat, un bărbat din Moscova în vârstă de 30 de ani.

În plus, de când a fost anunțată mobilizarea parțială, biletele pentru zborurile directe spre destinații din Armenia, Turcia și Azerbaidja, țări pentru care cetățenii ruși nu au nevoie de viză s-au terminat rapid.

Joi, un bilet de avion dus spre Erevan a ajuns să fie vândut cu 2.621 de dolari, în vreme ce un bilet dus către Dubai costa 2.784 de dolari.

„Fratele meu e speriat. Încercăm să-i cumpărăm ugent un bilet de avion. Sperăm să poată trece granița fără probleme”, a precizat pentru Moscow Times o femeie al cărei frate tocmai a terminat stagiul militar.

În acest moment, legile rusești restricționează libera circulație numai în cazul decretării mobilizării generale. Kremlinul nu a luat vreo decizie referitoare la închiderea granițelor până în prezent.

Așadar, 4.800 de ruși au trecut granița în Finlanda, în ultimele 24 de ore, față de săptămâna trecută, când numărul era de 3.100 de cetățeni ruși.

Și la granițele Rusiei cu Georgia, Mongolia sau Kazahstan, s-au înregistrat cozi uriașe de mașini și aglomerație în vămi.

Cei care au ales totuși, să nu părăsească Rusia, au atacat centre de recrutare ale armatei ruse cu cocktailuri Molotov.

Astfel că, în cursul nopții de miercuri spre joi, un birou de recrutare al armatei ruse din Nijnîi Novorod (la 440 kilometri est de Moscova) a fost atacat cu un cocktail Molotov.

Conform autorităților, atacul a provocat „daune minore” la un cabinet stomatologic aflat în clădirea în care se afla și centrul de recrutare. Un al centru de recrutare din Sankt Petersburg a fost de asemenea incendiat.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata