Ryanair şi Wizz Air au raportat scăderi semnificative ale numărului de pasageri transportaţi

133

Marţi 5 ianuarie 2021, companiile aeriene low-cost Ryanair Holdings PLC şi Wizz Air Holdings PLC au raportat scăderi semnificative ale numărului de pasageri transportaţi în decembrie, pe fondul înăspririi restricţiilor de călătorie impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit Reuters şi site-ul lse.co.uk.

Astfel, operatorul aerian irlandez Ryanair a transportat luna trecută doar 1,9 milioane de pasageri, un declin de 83% faţă de 11,2 milioane în decembrie 2019. Compania a operat în decembrie 22% din programul normal de zbor, la un factor de încărcare de 73% (numărul scaunelor care sunt ocupate la fiecare zbor).

La fel şi compania Wizz Air, cu sediul la Budapesta, a transportat luna trecută 665.722 pasageri, o scădere de 80% faţă de 3,3 milioane în decembrie 2019, la un factor de încărcare de 56%, faţă de 89% în urmă cu un an.

În contextul dezvoltării, luna trecută, Wizz Air a lansat şase rute noi, de la bazele sale din Doncaster Sheffield, aeroporturile londoneze Gatwick şi Luton, către destinaţii din Turcia, Bulgaria, Spania şi Grecia.

Din punct de vedere economico-financiar, la Bursa de la Londra, marţi, acţiunile Ryanair au scăzut cu 0,9%, la 15,25 euro, în timp ce titlurile Wizz Air înregistrau un declin de 0,6%, la 4.448 penny.

În prezent, companiile aeriene low-cost Ryanair şi Wizz Air sunt prezente pe piaţa din România.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata