Salarii de 6.000 de euro pentru români. În ce țară se fac angajări și ce locuri de muncă sunt

Elveția va elimina, la sfârșitul lunii mai a anului 2019, toate restricțiile pentru cetățenii români care doresc să muncească acolo. Astfel românii vor avea șansa să câștige salarii de 6.000 de euro. Așadar, când unul dintre cele mai bogate state europene își va deschide porțile, românii vor avea salarii de mii de euro, în funcție de industrie, ajungând chiar la 10.000 de franci elvețieni în industria farmaceutică și 9.000 de franci elvețieni în asigurări, IT, servicii financiare.

Totodată, salarii mai mari de 4.000 de franci elvețieni lunar sunt și în Resursele Umane, în HoReCa ajungân la 4.3000 CHF, în Retail până la 4.700 și în construcții-5.500. De asemenea, o asistentă poate primi între 4.000 și 6.000 e franci elvețieni lunar. În Europa, salariile medii nete pot varia între puțin peste 200 de euro lunar până la peste 5.000 de euro.

Elveția își deschide larg porțile pentru români. Statul oferă salarii de 6.000 de euro

Iar, după cum ne-am aștepta, în țările din vest sunt cele mai mari salarii, în timp ce în țările estice sunt cele mai mici, cu o zonă intermediară din Europa Centrală. Pentru a face o comparație a nivelului de trai din fiecare țară raportat la salariul mediu net, în paralel cu prețurile aferente, s-a folosit indexul Big Mac al publicației The Economisc, ce indică prețul unui sandviș Big Mac în diferite țări. Astfel, cele mai mari salarii medii nete se dau în Monaco, acolo unde un angajat poate câștiga aproximativ 5.200 de euro. La cealaltă extremă se află Republica Moldova și Ucraina, cu salarii medii nete de 212 euro.

Unul dintre cele mai bogate stare europene elimină toate restricțiile pentru români

Iar, potrivit indexului de pe site-ul The Economist, cu un salariu de 5.200 euro în Monaco, un angajat poate cumpăra aproape 1.317 sandvișuri Big Mac, față de Ucraina, unde, din salariul primit, poți cumpăra 158 de sanvișuri Big Mac. Cel mai rău ar…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata