Salariile medicilor, afișate pe holurile spitalului din Slatina: „Nu ne trebuie șpagă!”

Inițiativă inedită într-un spital din România. Pe coridoarele Spitalului Județean de Urgență din Slatina, au fost lipite afișe cu salariile angajaților. Atât medicii, cât și personalul auxiliar, și-au propus să transmită un mesaj extrem de clar pentru pacienți: nu trebuie să mai ofere așa-numita „șpagă”.

„Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă!” , este mesajul scris cu majuscule și afișat pe holurile spitalului. Mai departe, scrise cu litere mici, ni se oferă informații pe larg despre veniturile întregului personal medical: „Un medic câștigă între 16.000 și 30.000 lei brut, un asistent medical câștigă între 4.800 și 11.000 lei brut, un infirmier câștigă între 2.500 și 5.500 lei brut, un brancardier câștigă între 2.500 și 5.500 lei brut ”. 

Spitalul din Slatina spune NU șpăgii: „Lăsăm corupția să sufere, pe tine te vindecăm!”

Managerul spitalului, Cătălin Rotea, a explicat că s-a ajuns la acest demers în urma chestionarelor de feed-back pe care pacienții sunt rugați să le completeze în momentul externării.Oamenii au ridicat în nenumărate rânduri  problema șpăgii care s-a perpetuat de-a lungul timpului și a  pus stăpânire pe sistemul medical. „Sunt salarii mai mult decât rezonabile, și meritate, de altfel, pentru munca pe care o desfășoară în spital, dar am vrut să încurajăm pacienții și aparținătorii să elimine acest obicei care se mai poate perpetua. Facem chestionar de feed-back pe aproape toate secțiile și într-un procent de 1-2%, nu știu exact cât raportează, au fost sesizări că a existat suspiciune de condiționare a actului medical.

Medicii nu se feresc, salariile lor sunt afișate pe holurile spitalelor

Nu știu cât de relevante sunt cifrele, dar vrem să limităm acest fenomen care, cumva, s-a cronicizat în întreg sistemul sanitar. Nu voi ezita să iau măsuri disciplinare acolo unde sesizează pacienții sau aparținătorii, avem…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata