Salina Ocnele Mari, locul perfect în care răcoarea se combină cu aerul sărat

Dacă vă doriți să scăpați măcar pentru câteva ore de căldura apăsătoare iar litoralul deja nu vă mai aduce nimic nou, avem o idee minunată: Salina Ocnele Mari. În acest loc, aerul rece și foarte sărat este un adevărat binefăcător, mai ales pentru că o astfel de plimbare prin mină nu este altceva decât sănătate pură. De altfel, vă puteți și distra, pentru că aveți la dispoziție atât terenuri de fotbal sau de baschet, cât și o pistă de carting.

De la începutul acestui an, mai bine de 130 de mii de turiști au venit să viziteze cel mai mare oraș subteran din țară.

Salina Ocnele Mari este situată la 12 kilometri de Râmnicu Vâlcea și reprezintă una dintre cele mai benefice și importante centre terapeutice cu aerosoli salini din țară. Și de asemenea, este și cel mai mare, având o suprafață de 40.000 de metri pătrați.

Salina se regăsește la adâncimea de 29 de metri și este locul perfect și pentru cei care nu mai suportă aerul fierbinte de afară. Asta pentru că, înăuntru sunt numai 15 grade. Sunt sute de oameni ce pășesc în subteran în fiecare zi, în special persoanele cu probleme de respirație.

Despre efectele miraculoase au aflat și Svetlana și Iuventin, care au venit aici tocmai din Basarabia. De la primii pași, au și simțit cât de bine le face aerul sărat. Încă de atunci, Salina Ocnele Mari a devenit destinația lor preferată de vacanță.

Tot aici vă așteaptă și un adevărat parc turistic ce poate distra toate categoriile de vârste. Înafară de restaurant, cramă, cinematograf, locuri de joacă pentru copii şi mese de biliard sau de ping-pong, aici mai există şi cea mai mare biserică de sub pământ.

Pentru o zi de vizită la Salina de la Ocnele Mari, adulții plătesc 20 de lei, iar intrarea pentru cei mici este 15 lei.

Sursa – Glow Magazin.

Citeste continuarea Aici

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata