Beneficiile catinei pentru organism

0

Catina,
care mai poarta si numele de ginseng romanesc contin o cantitate imensa de
vitamica C, mult peste citrice sau macese si poate fi cu success considerata
cel mai bun vaccin contre gripelor si racelilor sau un elixir al sanatatii.

  Catina mai contine si vitamina A, B, E, K,complexul
de vitamin B, fosfor, potasiu, magneziu si fier, betacaroten , dar si
aminoacizi si acizi grasi esentiali. De asemenea, catina se afla printre
putinele plante care continue serotenina, hormonul fericirii.

  Catina se consuma fie in stare naturala, fie
combinata cu  miere, acesta fiind si
modul in care se pastreaza cel mai bine, dar catina poate fi treansformata si
in ulei, sirop sau dulceata.

  Cea mai potrivita perioada de a incepe o cura
cu catina este la inceputul perioadelor reci din timpul anului sau la inceputul
primaverii, astfel incat sa poata si completata carenta de vitamine.

     Exista foarte multe beneficii pe care
catina le aduce organismului, iar dintre acestea, trebuie specificate:

  • Imbunatatirea
    sistemului imunitar: catina este ideala pentru a intari sistemul imunitar si
    pentru a oferi organismului posibilitatea de a rezista in fata virusilor
  • Prevenirea
    imbatranirii: substantele antioxidante pe care le contine catina au beneficii
    pentru piele, unghii si par
  • Reducerea
    colesterolului din sange: inima este protejata, caci datorita catinei sunt
    curatate vasele de sange, prevenind complicatii
  • Prevenirea
    bolilor grave, precum cancerul: organismul nostru este protejat de factorii
    externi, datorita antioxidantilor pe care ii contine catina.
  • Tratarea
    afectiunilor gastrice : catina are efecte antiinflamatoare si regeneratoare

Asadar,
catina este ideala pentru a fi consumata zilnic, atat de copii, cat si de catre
adulti, insa nu trebuie depasita o anumita doza sau trebuie cerut sfatul
medicului daca cel care o consuma sufera de boli grave.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata