Fructul exotic, nelipsit de pe mesele romanilor

0

Inspirati din bucatariile internationale dar mai ales in fuga dupa o alimentatie sanatoasa, romanii au ajuns sa consume din ce in ce mai multe fructe exotice, dintre care si avocado.
Suntem printre cei mai mari consumatori din Europa ai acestui fruct.

Si restaurantele si-au adaptat meniurile, iar in ultima perioada avocado este de nelipsit de pe mese . Daca pana acum bananele, curmalele si smochinele erau nelipsite, in ultima vreme, pe lista a intrat si avocado, cerut tot mai mult in magazine si restaurante.

„Peste 50 de portii de mancare comandate la noi in restaurant contin avocado si chiar se observa o crestere a cerintei acesrui fruct,” a declarat Cristian Pascuta

Este important sa stim cum sa alegem un avocado, trebuie sa fie usor moale, iar culoarea este si ea importanta, daca este verde , trebuie tinut intr-o punga cu mere pana ajunge la culoarea dorita.

Atentie, insa cat si cum consumati avocado, consumat in exces va poate aduce kilograme in plus , un fruct de avocado are pana la 300 de calorii, ceea ce intr-o dieta hopocalorica poate fi mult.

Nutritionistul Ovidiu Copcea ne recomanda sa nu consumam avocado ca atare, ci mai bine in combinatii, deoare ce consumat ca atare e ca si cum ai manca grasime pura.

„Faptul ca are grasimi predominant monosaturate e bine, sanatos pentru inima, si cei care consuma avocado in mod regulat in general au ocazia sa consume fibre sanatoase”. Totodata si restaurantele au introdus tot mai multe retete care contin avocado in diferite forme: maioneze sau salate.

Consumul de fructe exotice in Romania a crescut simtitor din 2007, cu aproape 200 de milioane de euro mai mult decat in ultimii 10 ani.

Sursa: SuperLifestyle.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata