Sănătatea şi educaţia alimentară sunt două concepte imposibil de separat

122

„Gastronomia viitorului”, tema workshop-ului ce va avea loc astăzi 19 mai, ora 13:00 este: Sănătatea şi educaţia alimentară sunt două concepte imposibil de separat.

În spiritul celor 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă propune un nou eveniment prin care susţine adoptarea unui stil de viaţă durabil.

Alimentaţia este una dintre componentele de bază pe care le avem în vedere atunci când ne gândim la un viitor sustenabil. „Gastronomia viitorului”, tema workshop-ului ce va avea loc astăzi 19 mai, ora 13:00, va fi consolidată în jurul consumului responsabil, a reducerii risipei alimentare şi promovării surselor de hrană locale.

Evenimentul se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia Culinară Euro Est Alternativ, alături de Euro-Toques România, cea mai mare asociaţie europeană a Maeştrilor Bucătari din Europa şi a proprietarilor de restaurante care respectă regimul de alimentaţie sănătoasă.

În deschiderea evenimentul va lua cuvântul de consilierul de stat Laszlo BORBELY, căruia i se vor alătura: Enrico DERFLINGHER Co-Preşedinte Euro-Toques Internaţional, Daniela CÎMPEAN, Preşedinte Consiliul Judeţean Sibiu,
Dr. Iulia DRĂGUŢ, Preşedinte, Asociaţia Culinară Euro Est Alternativ şi  Cornel BERTEA HANGANU, consilier, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României.

Invitatul special este domnul Chef Radu ZĂRNESCU, Preşedinte Euro-Toques România şi vice-preşedinte Asociaţia Culinară Euro Est Alternativ care, în transmisiune LIVE de la Sibiu, va face demonstraţii practice din bucătărie sub forma unui workshop.

Activităţile workshop-ului se vor concentra în jurul următoarelor tematici:

– Noţiuni introductive de gastronomie

– Tehnici culinare şi metode de gătire

– Importanţa menţinerii echilibrului la nivelul folosirii materiei prime. Elemente de combaterea risipei alimentare

– Îndrumări privind consumul responsabil

-Arhitectura farfuriei.

Evenimentul se adresează noii generaţii de elevi care urmează cursuri cu specific alimentar, mai exact ajutor de bucătar şi tehnician în gastronomie, având la bază o tematică actuală pentru aceştia.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata