Săptămână de foc în Parlament: Dragnea i-a convocat pe pesedişti la şedinţă, în plin conflict cu Iohannis. Opoziţia pregăteşte moţiunea de cenzură

0

Sfârşitul de an găseşte scena politică în fierbere. Preşedintele este într-un conflict cu majoritatea parlamentară şi cu Guvernul, Opoziţia încearcă să îl dea jos pe Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor, dar şi pe Viorica Dăncilă de la Palatul Victoria. Activitatea în Legislativ pare blocată, cu şedinţe de plen suspendate şi scandal între Putere şi Opoziţie.

În plin conflict Preşedinte – PSD, social-democraţii se reunesc, luni, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, pentru a stabili strategia în privinţa şefului statului, acuzat că blochează intenţionat activitatea Executivului.

Guvernul a decis, vineri, să sesizeze Curtea Constituţională, cerând să constate dacă există un conflict de natură constituțională între preşedinte şi Guvern, pentru refuzul de a numi doi miniştri: Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

La scurt timp după anunţul premierului privind demersul de la CCR, preşedintele a ieşit public şi a atacat dur PSD. Şeful statului a spus că această sesizare nu rezolvă problema, şi anume că „România nu are premier”, precizând că „acest Executiv este condus de infractorul Dragnea”.

„Partidul Social Democrat condamnă decizia iresponsabilă a președintelui Iohannis de a bloca funcționarea a două ministere cheie ale Guvernului României. Lipsit de orice argument politic, legal sau constituțional, Iohannis se lasă mânat de ranchiuna și obsesiile personale, aducând prejudicii statului român, pe care ar fi trebuit să-l reprezinte”, a fost reacția PSD.

Social-democraţii îl acuză pe Klaus ​Iohannis că „pur și simplu blochează România, astfel încât Guvernul PSD+ALDE să nu facă investiții…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close